van der Horst

Formule ADAC: Spa: Picariello wint opnieuw

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Onze landgenoot Alessio Picariello heeft na de twee eerste races van het seizoen op het circuit van Oschersleben nu ook de eerste race op het circuit van Francorchamps gewonnen. De Belg won de verregende race met een voorsprong van 18 seconden op Jason Kremer. Picariello verstevigt vanzelfsprekend zijn leidersplaats in het kampioenschap.
Picariello stond er op om te winnen op zijn thuiscircuit maar zag tot zijn ongenoegen de pole hem ontsnappen toen Jason Kremer een super snelle ronde neerzette tijdens de kwalificaties. Vanop de tweede plaats vertrekkend kon Picariello al snel profiteren van de verraderlijke condities om de leiding over te pakken van Kremer en de race te winnen. Gezien de slechte weersomstandigheden werd de start achter de safety-car gegeven maar van zodra de race werd vrijgegeven ging Picariello in de La Source bocht Kremer voorbij en reed geleidelijk weg van zijn concurrent, op weg naar een overtuigende overwinning.  

Kremer moest zich nog reppen om de opkomende Nicolas Beer en Maximilian Günther af te houden; deze laatste pakte uiteindelijk de overgebleven podiumplaats in. Na een mooie inhaalrace werd Hendrik Grapp nog vijfde. Indy Dontje was de beste Nederlander op plaats acht terwijl zowel Beitske Visser als Stéphane Kox de race moesten verlaten.

Foto: Formel ADACDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 11 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons