van der Horst

Formule E gebruikt volledig F1-circuit in Monaco

Circuit de Monaco
Circuit de Monaco
Nadat ze tweemaal op een verkorte versie reden is het eindelijk zover, op zaterdag 8 mei zullen de Formule E-wagens het volledige F1 tracé in Monte Carlo onveilig maken. Het plan om de 3,337 km lange omloop te gebruiken zat al langer in de steigers, maar het is nu bevestigd. Al is er toch nog een lichte wijziging tegenover het originele Formule 1-circuit.
  • Heinz Performance
De organisatie gaf vandaag een eerste blik op het Circuit de Monte Carlo zoals het gebruikt gaat worden door de Formule E en waar men al lang de droom had om het volledige circuit te gebruiken. Toch zou men nog een aantal dingen wijzigen zodat er wat gelegenheid was voor de wagens om hun batterijen te regenereren. Daarom is het Formule E-circuit zeventien meter korter dan het F1-circuit. De enige notabele wijziging is namelijk de eerste bocht, waar ze de heuvel oprijden richting Casino. Terwijl deze bocht bij de F1 meer een hoek is, hebben ze besloten om die wat vloeiender te maken voor de elektrische variant. De rest van het circuit blijft wel ongewijzigd.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 16 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons