van der Horst

Formule E lanceert eigen eSports series

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Tijdens de eerste lockdown vorig jaar zocht de Formule E een weg om alsnog het publiek te entertainen en deed dit, zoals vele andere kampioenschappen, virtueel met de Formula E Race at Home Challenge op rFactor 2. Terwijl toen vooral de profs in de kijker werden gezet, kregen ook simracers de kans om in de virtuele Gen2 rond te rijden. Gezien het succes toen, besloot Formule E om er nu een volwaardig kampioenschap van te maken dat de naam Formula E Accelerate Esports zal dragen, waarbij de piloten ondersteuning zullen krijgen van de echte teams en piloten.
  • STX Motorhomes
Het concept blijft hetzelfde als tijdens het eerste kampioenschap. Zo zullen er zowel vaste namen uit de simwereld, alsook influencers en echte piloten uitgenodigd worden om deel te nemen. Maar er kunnen ook een aantal mensen zich kwalificeren via de Formula E Accelerate Qualifier, wat op dit moment loopt tot 13 januari. Wel nieuw is dat de deelnemers nu net zoals in het echte kampioenschap moeten rekening houden met het energieverbruik en ook de aanvalsmodus wordt geïntroduceerd.

De Formula E Accelerate Esports zal bestaan uit zes raceweekends met ieder twee races over 25 minuten, waarvan de start op 28 januari staat gepland en de finale op 25 maart doorgaat. Alle piloten die deelnemen kunnen een kans maken op een stuk van de prijzenpot die minimum 100.000 euro bevat en de winnaar zal de kans krijgen om een echte Gen2-wagen te mogen besturen.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 9 januari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons