van der Horst

Formule E maakt ook sportieve wijzigingen bekend voor seizoen zes

André Lotterer - DS Techeetah
André Lotterer - DS Techeetah
Terwijl vandaag de voorlopige kalender voor het nieuwe seizoen in de Formule E werd aangekondigd, meldt de organisatie ook dat er een aantal wijzigingen vanaf volgend seizoen doorgevoerd worden. De voornaamste wijzigingen gaan van extra kracht tijdens de aanvalsmodus tot extra punten bij de kwalificaties.
Aanvalsmodus
Aanvalsmodus
De aanvalsmodus kende dit seizoen zijn debuut en kan bestempeld worden als een succes. Vanaf seizoen zes zullen de wagens in aanvalsmodus niet 225 Kw, maar 235 Kw ter beschikking krijgen. In tegenstelling tot het huidig seizoen zullen zij deze wel niet meer kunnen wapenen na een full course yellow of een safety car procedure. Ook deze procedures kreeg een andere aanpak. Tijdens één van deze procedures zal er ook energie afgenomen worden bij de wagens, omgerekend 1 Kw per minuut. Hierdoor zal energie management nog belangrijker worden dan dit seizoen het geval is, waar de piloten een vrijgeleide kregen om voluit te gaan door energie te sparen.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Daarnaast voert de organisatie een kleine aanpassing aan de puntenregeling door, met name tijdens de kwalificaties. De kwalificatiegroepen zijn al sinds Marrakesh het twistpunt van het seizoen, mede omdat er zeer weinig piloten van de eerste groep doorgeraken naar de Superpole. Op het eerste zicht lijkt de organisatie niet te buigen onder de klachtenberg van de teams en piloten, maar wil wel de snelste piloot in elke groep belonen met een extra punt. De rest van het puntensysteem - 3 punten extra voor pole en 1 punt voor de snelste piloot in de top tien - blijft van kracht.

Foto's: Racing International Photography - Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 14 juni 2019.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons