van der Horst

Marrakech: Felix Rosenqvist verrassend op pole

Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist (Mahindra) start deze namiddag van op de pole in de e.Prix van Marrakech, verrassend enigszins gezien de Zweed pas aan zijn tweede race toe is in de Formule E. Sébastien Buemi (Renault e.dams) maakte een foutje tijdens zijn snelle ronde in de superpole sessie, maar hij pakte alsnog de tweede startplaats. Sam Bird (DS Virgin) start van op de derde plaats voor Nelson Piquet Jr (NEXTEV TCR) en Jean-Eric Vergne (TECHEETAH). Vergne kon geen tijd zetten in de superpole, want zijn team stuurde hem te laat de piste op toen het licht op het einde van de pitlane al op rood stond.
Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) vertrekt van op de zesde plaats; achter hem volgen Nicolas Prost (Renault e.dams), Oliver Turvey (NEXTEV TCR), Robin Frijns (MS Amlin Andretti) en Antonio Félix da Costa (MS Amlin Andretti). Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) kwam niet verder dan een twaalfde tijd, Jérome D’Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) is nog verder op de grid terug te vinden, pas op de zeventiende plaats.

Nadien kreeg Buemi nog een straf van vijf plaatsen terug op de grid omdat zijn brandblusser leeggelopen was tijdens de kwalificatie. Bird schuift zo op naar de eerste startlijn.

Foto: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 12 november 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons