van der Horst

Formule E: Parijs valt af, Valencia en Marrakesh vervoegen de kalender

Start 2020 Marrakesh E-Prix
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Vandaag stuurde de organisatie van de Formule E een aangepaste versie van hun kalender voor het komende seizoen rond. Op dit ogenblik zijn er al zeker acht races bevestigd die - onder voorbehoud - zullen afgewerkt worden tussen de openingsmanche in Riyadh eind februari en de finale in Santiago begin juni. Daarbij vallen zeker al Parijs, Seoul en Sanya - die al eerder uitgesteld was - weg, terwijl Marrakesh een wederoptreden maakt en Valencia de nieuwigheid zal worden van dit seizoen.
2020 Pre-seasontest @ Valencia
2020 Pre-seasontest @ Valencia
Invergelijking met de originele kalender, die vorig jaar voorgesteld werd, blijven Rome en Monaco al zeker op hun originele plek op de kalender staan, al zit er wel een gat van anderhalve maand tussen het openingsweekend en de Italiaanse wedstrijd. Voor de Valencia E-Prix keren de teams op 24 april terug naar het Circuit Ricardo Tormo, dat de laatste jaren gebruikt werd voor de pre-seasontesten. Al zal het gebruikte circuit niet exact hetzelfde zijn als datgene dat voor die testen gebruikt werd. De organisatie liet al optekenen dat zij een nieuw parcours uitstippelen voor deze manche. Valencia fungeert als vervanger voor Parijs, nadat de Formule E en de stad overeenkwamen om de Paris E-Prix met een jaar uit te stellen.

Om de ruimte op te vullen die Seoul nalaat, een wedstrijd die alleen maar uitgesteld wordt met het oog op een nieuwe datum, wordt Marrakesh voor de zoveelste maal weer opgevist. De Marokkaanse manche zal op 22 mei plaatsvinden. De Formule E preciseerde wel dat dit niet de volledige kalender is en dat er nog bijkomeende manches bekend zullen gemaakt worden tegen het begin van de lente.

Voorlopige kalender seizoen 7:

Riyadh: 26 februari
Riyadh: 27 februari
Rome: 10 april
Valencia: 24 april
Monaco: 8 mei
Marrakesh: 22 mei
Santiago: 5 juni
Santiago: 6 juni

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 28 januari 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons