van der Horst

Sanya: Alles wat u moet weten

Uitzicht van Sanya, China
Uitzicht van Sanya, China
Voor het tweede luik in Zuid-Oost Azië trekt de karavaan van de ABB Formula E naar nieuw terrein in China: Sanya. De Sanya ePrix is de zesde manche op de kalender en is al de derde Chinese stad in de geschiedenis van de Formule E die als gastheer zal dienen voor het kampioenschap. Dit weekend zal de race terug op zaterdag doorgaan, al zal u in België wel weer vroeg uit bed moeten om het hele gebeuren te volgen. Een overzicht van wat u allemaal kan verwachten.
Terwijl Sanya voor de gemiddelde Europeaan een vrij onbekende stad is tegenover pakweg Peking en Shanghai, geniet de stad toch van een mooie bijnaam: China's Florida. En dat de stad die gelegen is in de provincie Hainan wat wegheeft van Florida is niet abnormaal, gezien de baai recht aan de Zuid-Chinese Zee ligt. Het is ook daar waar normaal gezien het tijdelijke tracé met 11 bochten zal opgetrokken worden, al communiceerde de organisatie sinds de aankondiging van Sanya op de kalender bitter weinig over de meeting.

Jean-Eric Vergne vs. Lucas Di Grassi
Jean-Eric Vergne vs. Lucas Di Grassi
Sanya vervangt tegenover de kalender van vorig seizoen de manche in het Uruguayaanse Punta del Este. Punta del Este kwam op de proppen nadat de manche in Saõ Paulo wegviel. Desalniettemin kregen we een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. De hoofdrolspelers toen waren Jean-Éric Vergne en een herboren Lucas di Grassi. Di Grassi had net vijf manches achter zich waar hij zelfs tot in Mexico City geen enkel punt kon scoren. De manche in de Mexicaanse hoofdstad gaf de toenmalige kampioen wat meer moed en dit viel op in Punta del Este, waar het doorgaans moeilijk inhalen is en hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Vergne. Toch kreeg de Braziliaan nog een boete achteraf voor het niet dragen van het juiste... ondergoed.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Vandaag gaat de stembus voor de Fanboost weer open. De laatste E-Prix prijkte Stoffel Vandoorne voor een vijfde keer op rij bovenaan de tabel. In tegenstelling tot de manche in Mexico City konden we zelfs een lichte stijging constateren, naar alle waarschijnlijkheid dankzij zijn topprestatie tijdens de kwalificaties in Hong Kong. Zal hij voor een zesde maal bovenaan prijken in het klassement? We zullen het antwoord weten zaterdagochtend na 8 uur. Net als tijdens vorige manches kan u stemmen vanaf 17.30 Belgische tijd. De link vindt u hier.

Zij die alle sessies willen volgen, zullen weer een nachtje moeten doordoen. De fans die alleen de race willen volgen, zullen een uurtje vroeger moeten opstaan ten opzichte van de manche in Hong Kong aangezien deze sessie om 8 uur in de ochtend start. De vrije trainingen zullen plaatsvinden vanaf 0:30 uur en 2:35 uur, terwijl de kwalificaties starten om 4:15 uur met daarop aansluitend de Superpole. Zoals gewoonlijk kan u alle traninge volgen op de YouTube en Facebookpagina van de organisatie, die mogelijk ook de kwalificaties en race zal streamen. In België zal u weer keuze hebben tussen gebruikelijke zenders. Eurosport zendt zowel de kwalificaties als de race live uit, terwijl u vanaf 8 uur terecht kunt bij Telenet Playsports
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag0:30 - 1:15
Vrije Trainingen 2zaterdag2:35 - 3:05
Kwalificatieszaterdag4:20 - 5:01
Superpolezaterdag5:10 - 5:35
Sanya E-Prixzaterdag8:03 - 8:48 + 1 ronde

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 18 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons