van der Horst

Formule E springt op de kar van de eSports

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Nadat verscheidene kampioenschappen ondertussen al naar de virtuele wereld zijn overgestapt om de fans te entertainen, is nu de Formule E de volgende in de rij. Het formule E kampioenschap zal bestaan uit acht verschillende manches, die elke zaterdag verreden worden voorafgegaan door een pre-seasontest dit weekend. Zowel de piloten van het kampioenschap als de simracers krijgen de kans om deel te nemen. In deze tijden tonen de kampioenschappen hun creativiteit en dat is ook het geval voor de Formule E, dat een vrij speciaal format voorstelt.
  • Powercars
Sam Bird & James Calado - Envision Virgin Racing & Panasonic Jaguar Racing
Sam Bird & James Calado - Envision Virgin Racing & Panasonic Jaguar Racing
Het kampioenschap zal plaatsvinden op rFactor 2, waar onder meer ook al vijf weken de All-Star eSports Battle wordt georganiseerd. Er komen twee verschillende grids. Zowel de professionele piloten als de simpiloten zullen het uitvechten in een apart kampioenschap, met acht manches en een pre-seasontest, allen op zaterdag. Hoewel de profs er zeker elk weekend bij zullen zijn, is dat niet het geval voor de simpiloten. Zij zullen elke week de kans krijgen om zich te kwalificeren, van maandag tot en met donderdag. De achttien snelste piloten zullen dan op zaterdag de race rijden in combinatie met andere bekende gasten.

Paris E-Prix 2019
Paris E-Prix 2019
Het puntensysteem is hetzelfde als in de Formule E. Zo krijgt de polesitter en diegene die de snelste ronde heeft gereden een punt extra en zullen er ook dubbele punten te verdienen zijn tijdens de finale op 13 juni. Het format is daarentegen wel verschillend aan wat we de laatste tijd gewoon zijn. De zogenaamde race royal houdt in dat elke ronde de rijder in laatste positie afvalt, tot er tien wagens overblijven die de punten zullen verdelen. Zowel de profs als de simpiloten behouden hun punten voor de volgende races. De top 3 bij de simrijders wordt automatisch gekwalificeerd voor de volgende ronde.

Elk weekend zullen beide races live te volgen zijn via de social media van de organisatie of op de website zelf. Het startuur is nog niet gecommuniceerd. Daarnaast zal de Formule E ook geld inzamelen voor Unicef, waarmee ze sinds kort ook samenwerken om hulp te bieden aan verzorgingsmedewerkers en kinderen tijdens de coronacrisis.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 15 april 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons