van der Horst

Formule E stelt nieuwe Gen3 voor

Formule E Gen3
Formule E Gen3
In de jachtclub van Monaco vond donderdag de voorstelling van de nieuwe Gen3-wagen plaats, en de wagen vertoont een radicale stijlbreuk met de Gen2. Voor het nieuwe strijdwapen staan de termen prestatie en duurzaamheid meer dan centraal, waarbij er sneller dan ooit met een elektrische wagen zal gereden worden, maar tegelijkertijd heeft men ook een oog voor het klimaat. Maak kennis met de wagen die vanaf volgend seizoen ingezet wordt in de Formule E.
Formule E Gen3
Formule E Gen3
De nieuwe Gen3 kan qua prestaties interessante dingen voorleggen. Zo heeft hij een maximumsnelheid van 322 km/u en zal het één van de meest efficiënte wagens zijn die elektrisch rijdt. Zo zullen de wagens, met aandrijving op voor- en achtertrein, maar liefst 40% energie ophalen tijdens het remmen. Ook het vermelden waard is de oplaadsnelheid, die bijna dubbel zo snel zou zijn als die van de de laadpalen die men momenteel op straat ziet. Men had namelijk in het begin al aangekondigd dat de pitstops zouden terugkeren. Met deze technologie lijkt die stap er aan te komen.

Formule E Gen3
Formule E Gen3
Formule E zou Formule E niet zijn als men ook niet dacht aan het klimaat. Zo ook bij het ontwerpen van deze wagen. Zo zijn de nieuwe batterijen zowel van de meest geavanceerde als meest duurzame ooit gebouwd. Maar ook het chassis zelf is duurzaam, dat bestaat immers uit recycled materiaal en linnen. Tot slot heeft men ook naar de banden gekeken, die voor 26% bestaan uit natuurlijk rubber en gerecycleerde vezels en worden de banden na de wedstrijden gerecycleerd. Hiermee is de toon gezet voor volgend seizoen, nu is het afwachten wat de zeven constructeurs die zich hebben aangemeld er in het nieuwe tijdperk mee zullen uitvoeren.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 28 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons