van der Horst

Formule E stelt voorlopige kalender voor seizoen elf voor

Start 2024 Formule E Monaco e-Prix
Start 2024 Formule E Monaco e-Prix
Met nog twee weekends en vier wedstrijden te gaan, heeft Formule E de voorlopige kalender voor de elfde jaargang voorgesteld. Daar prijken op dit moment zeventien races op, verdeeld over elf steden. Voor deze jaargang zijn er wel een aantal opvallende feiten. Zo start men het seizoen in december 2024, krijgt Monaco een dubbele manche, is Italië niet meer vertegenwoordigd en zien we met Miami en Jakarta twee steden terugkeren op de kalender.
Start 2024 São Paulo E-Prix
Start 2024 São Paulo E-Prix
Elk seizoen wordt altijd over twee jaar getrokken, maar sinds 2019 is dit niet meer voorgevallen. In seizoen elf zal dit echter wel weer het geval zijn. Na de testdagen in Valencia begin november trekt men richting Brazilië. Daar zal São Paulo op 7 december de seizoensopener zijn. Vanaf dan gaat men naar Mexico City en een dubbele race in Diriyah voor de maanden januari en februari. In maart staat er nog een slot open, maar volgens The Race wordt verwacht dat men richting Thailand trekt, waar Chiang Mai de vermoedelijke gaststad zal zijn. Al kan Italië ook nog een optie zijn. Misano werd uit de kalender geweerd op dit moment.

2023 Jakarta E-Prix 2
2023 Jakarta E-Prix 2
Vanaf dan trekken we in april richting de Verenigde Staten. Alleen zal het niet richting Portland zijn, maar krijgen we wel de terugkeer van Miami. Dit zal niet op het Formule 1-tracé in de stad in Florida zijn, maar wel op Homestead, dat zowel een ovaal als een regulier circuit heeft. De volgende verrassing is dat Monaco niet één, maar twee races zal hebben in 2025. Deze zullen begin mei afgewerkt worden. Daarna komen Tokio, dat eveneens een dubbele race zal hebben, Shanghai en de terugkeer van Jakarta. Berlijn blijft nog steeds op de kalender, maar wordt verplaatst naar juli. Londen blijft de afsluiter van het seizoen eind juli.

Voorlopige kalender seizoen 11 2024-25

7 december: São Paulo
11 januari: Mexico City
14-15 februari: Diriyah (x2)
8 maart: TBA
12 april: Miami
3-4 mei: Monaco (x2)
17-18 mei: Tokio (x2)
31 mei - 1 juni: Shanghai (x2)
21 juni: Jakarta
12-13 juli: Berlijn (x2)
26-27 juli: Londen (x2)

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 11 juni 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons