van der Horst

Formule E toont teaser van nieuwe Gen3-wagen

Teaser Gen3-wagen
Teaser Gen3-wagen
Met de eerste testdag die er op zit in Valencia, besloot de Formule E ook het publiek een eerste blik te gunnen op de toekomst van het kampioenschap. Vanaf 2022/23 komt namelijk de nieuwe Gen3-wagen in actie en, in tegenstelling tot hun vorige modellen, neemt de organisatie de tijd om het concept publiekelijk voor te stellen. Vandaag gunt Jamie Reigle en co de fans een eerste teaser van hoe de nieuwe Gen3-wagen er uit gaat zien.
Niet alleen het publiek, maar ook de constructeurs moesten lang hun geduld tonen. Pas tijdens deze testen in Valencia kregen de deelnemende merken het nieuwe concept voor volgend seizoen voor hun ogen. Dit gebeurde wel in het grootste geheim, met de nodige bewaking. Normaal gezien zullen alle teams de wagens in de lente van 2022 ter beschikking krijgen, om dan de nodige onderdelen zoals de aandrijving er aan toe te voegen.

Wel zal de Gen3 een pak sterker zijn dan zijn voorganger. Tot 600 kilowatt zal de voortrein kunnen regenereren aan energie, terwijl de krachtbron zelf van 250 naar 350 Kw opgetrokken wordt, wat gelijkstaat aan 470 PK en de wagen haalt een topsnelheid van 320 km/u. Het paradepaardje is het chassis zelf, waarbij zich totaal geen koolstofemissie voordoet zoals bij de vorige generaties, maar vooral afgebroken stukken van de wagen kunnen gerecycleerd worden voor andere doeleinden. Ook de krachtbron zal meer efficiënter werken dan die te vinden is in de Gen2-wagen. Het is nu alleen nog maar af te wachten wanneer we deze wagen mogen bewonderen in zijn volledigheid.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 29 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons