van der Horst

Formule E wilt racen in Japan, China, India en de VS

Start 2017 Formule E New York
Start 2017 Formule E New York
De organisator van de Formule E heeft laten weten dat races in Japan, China, India en de VS op zijn verlanglijstje staan voor toekomstige kalenders. Dat meldde Jamie Reigle, CEO van de Formule E.
Enkele jaren geleden werd al gezegd dat Tokio en Yokohama mogelijke Formule E-gaststeden waren en dat ondanks de twijfels rond het restrictieve beleid van de steden. Reigle heeft Japan nu officieel benoemd als een belangrijk doelwit voor een toekomstige race. Dat naast een terugkeer naar een grote Chinese stad, zoals Beijing (2014-15) en Sanya (2019) die eerder FE organiseerden.

De CEO is ook erg blij met het vooruitzicht op een inaugurele E-Prix in India. Die beslissing volgt op de opmerkingen van Mahindra Racing-teambaas Dilbagh Gill aan Motorsport.com. De Indische fabrikant zou de Formule E steunen om deze ambitie waar te maken.

Reigle haalde ook een race in Californië aan als zijn laatste grote doelwit. Dat zou de aanwezigheid van de Formule E in Amerika versterken, naast de reeds bestaande races aan de oostkust in New York.

Hoewel het permanente Circuit Ricardo Tormo in Valencia op 24 april een allereerste Spaanse E-Prix zal organiseren, bevestigde Jamie Reigle opnieuw de toewijding van de Formule E voor stratencircuits in de stad.

Foto: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 19 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons