van der Horst

Formule E zet Portland op de kalender

Scott McLaughlin in Portland
Scott McLaughlin in Portland
Het scheelde niet veel of we kregen voor het eerst in acht seizoenen geen Formule E-race in de Verenigde Staten. Dat liet de organisatie echter niet gebeuren en na het wegvallen van New York heeft men een nieuwe plaats gevonden: Portland, Oregon.
Ook al is Portland niet de meest bekende stad van de Verenigde Staten, toch heeft het een verleden in de Amerikaanse auotsport. De Portland International Raceway ontving namelijk al tussen 1984 en 2007 de Champ Cars en sinds 2018 prijkt de manche in Oregon terug op de kalender van de IndyCar Series. Wat vooral opvalt, is dat het circuit slechts 3,166 km lang is, al wordt er wel verwacht dat er nog extra bochten toegevoegd worden.

Portland treedt toe tot een illuster lijstje van manches op Amerikaanse bodem die al op de Formule E kalender prijkten, al is het na Long Beach, Miami en New York pas de vierde stad die op de kalender belandt. Even leek er geen manche in de Verenigde Staten meer te zijn, want Alberto Longho en co hadden ook oog op Toronto, maar gezien de datum waarop de IndyCar richting de Canadese stad trekt in september, was dit geen optie voor de organisatie van een Formule E-manche.

Foto: IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 7 december 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons