Formule Renault 1.6 NEC Junior: Race 2: Anton De Pasquale soeverein naar overwinning in Zolder

Anton De Pasquale - Lechner Racing School
Kampioenschapsleider Anton De Pasquale (Lechner Racing School) behaalde een souvereine overwinning in de tweede race van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. De Australiër was in Zolder te sterk voor Ralf Aron (Scuderia Nordica) en Janneau Esmeijer (Provily Racing), die beiden opnieuw op het podium stonden.
Max Defourny - Lechner Racing School
Florian Janits (Lechner Racing School) had na een slechte start geen hoop meer op een tweede zege, de Oostenrijker viel terug naar de vierde plaats. De Pasquale zag zijn kans en had na een ronde al een voorsprong van twee seconden op de groep van Aron, Esmeijer en Janits. Ondanks een slotoffensief van Aron, viel er niets meer te beginnen aan de dominantie van de leider in de tussenstand. Max Defourny eindigde op de vijfde plaats.

Marcel Lenerz (Stuart Racing Team) verscheen na de crash tijdens de eerste race niet meer aan de start, terwijl Boris Kolff (Provily Racing) wel startte, maar al snel met versnellingsbak problemen uitviel.

1 Anton de Pasquale (Lechner Racing School): "Ik had een goede start in de eerste race, maar na de herstart kwam het niet meer goed. Maar ik wist dat ik op pole stond in de tweede race, dus nam ik de controle en leidde de race van start tot finish. "

2 Ralf Aron (Scuderia Nordica): "De tweede race was een beetje beter dan de eerste. Ik had een klein probleem toen mijn remmen blokkeerde, maar kreeg toch alles in orde en had een goede race. "

3 Janneau Esmeijer (Provily Racing): "De start had beter gekund, maar het was moeilijk om Ralf Aron in te halen. Ik miste de downforce een beetje in de hoge snelheids bochten, maar ben erg blij met mijn resultaat hier dit weekend. "

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.