van der Horst

FR 1.6 NEC: Zolder: Larry ten Voorde snelste – Max Defourny zesde

Larry ten Voorde - MB Motorsport
Larry ten Voorde - MB Motorsport
Voor de start van de 24 uren van Zolder worden er in het voorprogramma ondermeer twee wedstrijden van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap verreden. Onder de 13 deelnemers één Belg, Max Defourny. De jonge snaken maakten donderdag al kennis met het Limburgse circuit tijdens twee vrije trainingen en de daarop volgende kwalificatiesessie. De snelste tijd ging naar de Nederlander Larry ten Voorde (MB Motorsport), Defourny (Lechner Racing School) liet de zesde tijd optekenen.
  • St. Paul
Max Defourny - Lechner Racing School
Max Defourny - Lechner Racing School
De kleine formulewagens zorgden voor een leuk spektakel op circuit Zolder, maar een foutje is snel gemaakt. Zo zochten tijdens de vrije trainingen Cédric Piro (Pirosports) en Boris Kolff (Provily Racing) de zandbakken van de eerste chicane op waarbij Kolff de achtervleugel van zijn wagen plooide. Alle bolides waren opgelapt voor de kwalificatie en het was Larry ten Voorde die de snelste chrono neerzette in een tijd van 1:38.089 voor Florian Janits (Lechner Racing School – 1:38.349) en de leider in de puntenstand de Australiër Anton De Pasquale (Lechner Racing School – 1:38.421). Max Defourny reed zijn beste ronde in 1:38.863 goed voor de zesde positie, hij moest nog Janneau Esmeijer (Provily Racing) en Ralf Aron (Scuderia Nordica) voor zich dulden al liggen de tijden heel dicht bij elkaar. De snelste rondetijden bepalen de startgrid van race 1, voor de grid van de tweede race tellen de tweede snelste tijden en daar is het opnieuw ten Voorde die vooraan zal vertrekken met nu De Pasquale naast zich. Janits en Aron delen de tweede rij en Defourny start opnieuw van op de zesde plaats met naast zich Esmeijer.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 29 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons