van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Drie Belgen kwamen aan de start bij de Paasraces op Circuit Zandvoort

3655d564141e95c0aff9b86572b69ae479d9709b.jpg
Dit weekend werd het startschot gegeven van een nieuw seizoen Formule Renault 1.6 NEC Junior tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort. In tegenstelling tot verleden jaar hebben dit jaar enkele Belgische rijders zich ingeschreven in het door Nederlanders en Scandinaviërs gedomineerde deelnemersveld. Met drie zakten onze landgenoten af naar het duinencircuit, met naast Max Defourny en Simon Mirguet die overkomen van de karts ook verrassingsgast Neal Van Vaerenbergh die de week ervoor nog met oppermacht twee races won in the NASCAR Whelen Euro Series. Beide races in Zandvoort werden gewonnen door de Australiër Anton De Pasquale, onze landgenoten konden nog niet meestrijden voor het podium alhoewel Defourny twee verdienstelijke wedstrijden reed.
Max Defourny die er al een testdag op Zandvoort had opzitten was tweemaal onze beste vertegenwoordiger tijdens de kwalificaties en klokte een zevende en achtste tijd. Neal Van Vaerenbergh volgde wat verder met respectievelijk een elfde en een tiende chrono  terwijl Simon Mirguet, die duidelijk nog ritme miste, tweemaal als twaalfde van start ging. Defourny vocht in de eerste race een mooi duel uit met Florian Janits om de vierde plaats maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven en eindigde op een mooie vijfde plaats voor zijn debuut in de autosport. Simon Mirquet behield de plaats van waarop hij gestart was, hij werd dus twaalfde. Voor Van Vaerenbergh verliep de race minder gunstig, in de vierde ronde verloor hij de controle over de wagen in de tarzanbocht en ging de grindbak in, waarmee hij de enige opgave van de race liet optekenen.

Ook in de tweede race was Max Defourny onze beste vertegenwoordiger, de jonge Belg aarzelde opnieuw niet om in duel te gaan met zijn tegenstanders maar moest zich nu tevreden stellen met de negende plaats. Van Vaerenbergh verloor in de race nog twee plaatsen en zakte af naar de twaalfde plaats net een plaats voor Simon Mirguet die als dertiende aankwam. Begin volgende maand kunnen onze landgenoten hun wagen beter leren kennen op een testdag op het circuit van Francorchamps waarna een maand later de tweede manche van het kampioenschap volgt op datzelfde Ardeense circuit.

Foto: Formule Renault 1.6 NEC JuniorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op woensdag 23 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons