van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Finaleraces: Geen hattrick voor de Pasquale

Anton De Pasquale - Lechner Racing School
Anton De Pasquale - Lechner Racing School
Anton de Pasquale (Lechner Racing School) won na de eerste race op zaterdag ook de tweede race voor het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap voor zijn teamgenoten Ferdinand Habsburg en Florian Janits. In de verregende derde race kon de Australiër niet beter doen dan een zevende plaats en ging de zege naar Florian Janits (Lehner Racing School). Max Defourny (Lechner Racing School) eindigde tweemaal op de vierde plaats.
Anton de Pasquale, Ferdinand Habsburg en Florian Janits vatten de tweede race aan in die volgorde en kwamen in dezelfde volgorde ook over de streep. Strijd was er wel om de vierde plaats, Max Defourny leidde een groepje dat verder bestond uit Roy Geerts (Stuart Racing Team), Boris Kolff (Provily Racing Team), Paul Sieljes (Stuart Racing Team) en Ralf Aron (Scuderia Nordica).  Geerts viel weg na een drive through en Defourny won de strijd om de vierde plaats voor Kolff, Aron en Sieljes.

Max Defourny
Max Defourny
De regen was van de partij bij de aanvang van de derde race en de start werd dan ook gegeven achter de safety car. Janits ging voorbij Habsburg en de Pasquale en pakte onmiddellijk de leiding van de wedstrijd. De Pasquale zakte steeds verder weg en moest Aron en Kolf voorbij laten.  Florian Janits werd niet bedreigd en won voor Ralf Aron. Boris Kolff maakte nog een foutje en viel terug naar plaats zes maar vocht zich terug naar de derde plaats. Max Defourny kwam opnieuw als vierde over de streep voor debutant Laurents Hörr. Op zes eindigde Nico Otto die nog eindigde voor de Pasquale. Verder nog in de top tien vonden we Oliver Söderström, Ferdinand Habsburg en Roy Geerts.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons