van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Race 1: Eerste zege voor Floris Janits

Florian Janits - Lechner Racing School
Florian Janits - Lechner Racing School
De start van de eerste race van de Formula Renault 1.6 NEC Junior in Zolder verliep in eerste instantie rustig, maar na iets minder dan een halve ronde liep het dan toch aardig mis. Voor Marcel Lenerz (Stuart Racing Team), Paul Sieljes (Stuart Racing Team) en Boris Kolff (Provily Racing) zat de race er meteen op, terwijl Cédric Piro (Pirosports) zijn weg, weliswaar zonder voorvleugel, kon voortzetten.
Vooraan bleef alles heel compact, maar door een neutralisatie werd de strijd in de kopgroep even gestaakt. Florian Janits (Lechner Racing School) begon op tien minuten van het einde als leider aan de eindsprint en moest in de eerste ronden alles uit de kast halen om die koppositie te behouden. Janits hield stand en kon in de slotfase zelfs nog uitlopen op de concurrentie, om zo zijn eerste zege van het seizoen te pakken, waardoor hij in het kampioenschap van de zesde naar de vierde plaats gaat.

Janneau Esmeijer (Provily Racing) verzekerde zich met enkele knappe inhaal akties van de tweede podiumplaats, voor de Est Ralf Aron (Scuderia Nordica), die nog net kampioenschapsleider Anton De Pasquale (Lechner Racing School) kon afhouden. De Australiër viel na de safety car terug van de tweede naar de vierde plek.

Niet alleen vooraan was er vuurwerk. Zo baande Larry ten Voorde (MB Motorsports), die door een technische onvolkomenheid zijn pole positie verspeelde, zich een weg naar voren. De inhaalrace van de Nederlander zou eindigen op een zevende plaats, net na Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School).

1 Florian Janits (Lechner Racing School): "Ik had een uitstekende race! Met de snelheid die ik het hele weekend had en een goede start kon ik mijn tempo houden tot het einde van de race. Ik voelde me heel ontspannen in de auto. Heel blij met mijn eerste overwinning".

2 Janneau Esmeijer (Provily Racing): "Mijn start was niet slecht. In de tweede bocht werd ik gepasseerd door Ralp Aron, maar haalde hem meteen daarna weer in. Ik had een goede herstart na de safety car maar voelde wel de druk van Ralf Aron. Maar ik ben blij met mijn tweede plaats en wat punten te kunnen inhalen op de Pasquale. Het was een spannende race met een paar goede gevechten. "

3 Ralf Aron (Scuderia Nordica): "Ik had een goede start en klom naar de derde plek, maar daarna pakte ik de verkeerde versnelling en viel terug naar de vijfde plaats. Na de safety car was ik weer derde maar moest me verdedigen tegen  Anton de Pasquale. Het was een goede race en ben blij om weer op het podium te staan."

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons