Formule Renault 1.6 NEC Junior: Racing Festival: Race 2: Ralf Aron wint regenrace

Ralf Aron - Scuderia Nordica
Na zaterdag de eerste race betwist te hebben onder een mooi najaarszonnetje werden de deelnemers aan het Formule Renault 1.6 NEC Junior-kampioenschap vandaag op het circuit van Francorchamps getrakteerd op regen. Ralf Aron (Scuderia Nordica) die pas als zesde was gestart vocht zich in drie ronden een weg naar voren en won de race voor Florian Janits en Max Defourny. De Belg reed voor de eerste maal in de regen maar bracht het er meer dan behoorlijk van af en behaalde zijn tweede podiumplaats van het jaar.
Florian Janits - Lechner Racing School
Voor het eerst dit jaar kregen de deelnemers van het Formule Renault 1.6 NEC regen voorgeschoteld en de start werd dan ook achter de safety car gegeven. Boris Kolff (Provily Racing) stond als enige op slicks hopend dat de baan snel zou opdrogen, maar hij gokte verkeerd en zou als laatste finishen. Janneau Esmeijer (Provily Racing) klom op van de derde naar de eerste plaats maar zag Aron al snel opduiken in zijn spiegels. Beide kemphanen raakten elkaar en Esmeijer moest de strijd staken. Ralf Aron won de race overtuigend voor Florian Janits (Lechner Racing School) en een gelukkige Max Defourny  (Lechner Racing School) die voor eigen volk op het podium eindigde.

Max Defourny - Lechner Racing School
De vierde plaats was voor Nico Otto (Captain Racing), die zijn beste prestatie van het jaar neerzette. Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School) volgde op de vijfde plaats. Puntenleider Anton de Pasquale (Lechner Racing School), die gisteren nog de race won kwam ditmaal niet verder dan een zesde plaats. De zevende positie was voor Oliver Söderström  (Scuderia Nordica), Cédric Piro (Pirosports) pakte de achtste plaats.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 5 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.