van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Spa: Nabeschouwing Provily Racing

Twee wedstrijden, twee pole posities en twee overwinningen: dat is de balans voor het Nederlandse Provily Racing na de wedstrijden van de Formula Renault 1.6 NEC op de legendarische omloop van Spa-Francorchamps. Janneau Esmeijer mocht tweemaal als winnaar het podium op, maar ook Boris Kolff en Simon Mirguet, de twee andere rijders bij Provily, lieten van zich horen. “Ik ben uiterst tevreden over onze prestatie, maar nu moeten we vooral proberen om die vorm vast te houden”, besluit teambaas Gerben Provily.
  • LTF
In Zandvoort, tijdens de eerste afspraak van het seizoen, stonden enkele details een eerste succes nog in de weg, maar in Francorchamps vielen alle puzzelstukken op de juiste plek. Janneau Esmeijer was de man van het weekend, dat beaamt ook een erg gelukkige teambaas. “Janneau heeft een jaar ervaring in dit kampioenschap en we zijn er dan ook van overtuigd dat hij dit jaar kan meestrijden voor de titel. Dat bewijzen zijn twee zeges in Spa. Zijn prestatie van afgelopen weekend is des te indrukwekkender aangezien hij vorige week nog een blindedarmoperatie heeft ondergaan. Janneau had nog wat last, maar dat bleek absoluut niet uit zijn rondetijden.”

Voor Provily Racing betekende dit succesweekend uiteraard een grote opsteker. “Na Zandvoort hebben we er alles aan gedaan om opnieuw vooraan aan te sluiten”, zegt Gerben Provily. “Samen met de ingenieurs van het Belgische KTR hebben we de afstelling van de wagens geoptimaliseerd. Het ging over enkele kleine details, maar het was meteen duidelijk dat het hele team met veel zelfvertrouwen aan de start stond in Francorchamps.”

Ook de twee debutanten bij Provily Racing, de Nederlander Boris Kolff en de Belg Simon Mirguet, konden opnieuw een uitstekend rapport voorleggen. “Jammer genoeg uit zich dat niet in het resultaat”, geeft Kolff toe. “In de kwalificatie ging de versnellingsbak stuk, maar gelukkig slaagde het team erin de wagen te herstellen voor de eerste race. Ik verloor mijn voorvleugel in de openingsfase en in de tweede wedstrijd maakte ik vervolgens een klein foutje, dat mij echter enkele plaatsen heeft gekost.” De Nederlander was op zondag aan een sterke opmars bezig, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende plaats. Desondanks toonde Kolff dat hij uit het juiste racehout gesneden is.

Simon Mirguet boekte opnieuw progressie, reed een tiende tijd in de kwalificatiesessie en sloot beide wedstrijd op een negende plaats af. “Maar belangrijker vind ik dat hij opnieuw ervaring heeft opgedaan met het oog op de toekomst”, vindt Gerben Provily. “Bovendien toonde hij zich erg volwassen in de strijd met zijn tegenstanders. Je kan in een niemandsland rijden en vierde worden, of iets lager eindigen maar wel constant de strijd aangaan met de concurrentie, zoals Simon dit weekend gedaan heeft.”

Heel wat tevreden gezichten dus bij het Nederlandse team, dat nu al uitkijkt naar de volgende afspraak, midden juli op de Nürburgring, opnieuw in het kader van de World Series by Renault. “Maar ondertussen gaan we niet stilzitten. We willen absoluut nog testen, mogelijk in Zandvoort of Zolder, om onze topprestatie van dit weekend ook in Duitsland te kunnen herhalen!” sluit Gerben Provily af.

Provily Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 3 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons