van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Spa: Tweede zege voor Esmeijer – eerste podium voor Defourny

Janneau Esmeijer - Provily Racing
Janneau Esmeijer - Provily Racing
Janneau Esmeijer (Provily Racing) won op zondag ook de tweede race voor het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap, net als zaterdag startte hij van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding. Anton de Pasquale (Lechner Racing School) als tweede gestart, kwam ook op deze positie over de lijn en herhaalde daarmee zijn prestatie van de eerste race. De laatste podiumplaats was voor de Belg Max Defourny (Lechner Racing School), die voor de eerste maal het podium mocht betreden.
  • Powercars
Bij het opstellen van de grid bleef de tweede startlijn leeg, zowel Florian Janits (Lechner Racing School) als Larry ten Voorde (Pirosports) meldden zich te laat aan en moesten vanuit de pit de start nemen. Ook Joonas Lappalainen ontbrak op de grid, de Fin brak gisteren tijdens de eerste race zijn pols. Voor de eerste twee  plaatsen bood de race weinig spanning en het was het duel voor de derde plaats tussen Defourny en Marcel Lenerz (Stuart Racing) dat voor enige spanning zorgde. Lennerz moest zich gewonnen geven en zakte op het einde van de race nog een plaats ten koste van Oliver Söderström (Scuderia Nordica). Na Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School), Ralf Aron (Scuderia Nordica) en Paul Blomqvist (Trackstar), kwam onze landgenoot Simon Mirguet (Provily Racing) als negende over de lijn.

Uitslag race 2 Formule Renault 1.6 NEC Junior Spa 2014

01. Janneau Esmeijer (Provily Racing)
02. Anton de Pasquale (Lechner Racing School)
03. Max Defourny (Lechner Racing School)
04. Oliver Söderström (Scuderia Nordica)
05. Marcel Lenerz (Stuart Racing)
06. Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School)
07. Ralf Aron (Scuderia Nordica)
08. Paul Blomqvist (Trackstar)
09. Simon Mirguet (Provily Racing)
10. Cédric Piro (Pirosports)

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zondag 1 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons