van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior voor 5de en 6de manche naar de Nürburgring

Formule Renault 1.6 NEC Junior
Formule Renault 1.6 NEC Junior
Voor de vijfde en zesde race van dit seizoen is de Formule Renault 1.6 NEC Junior dit weekend (11/12/13 juli) in Duitsland op de Nürburgring. En voor de tweede keer te gast bij de World Series by Renault. De Australische Anton de Pasquale (Lechner Racing School) leidt nog steeds het kampioenschap, op de voet gevolgd door de Nederlander Janneau Esmeijer (Provily Racing), derde is de Belg Max Defourny. Hij stond voor het eerst in zijn zeer jonge Formule Renault carrière op het podium in de tweede race op Spa. De Nürburgring is het tweede F1-circuit op de kalender na Spa-Francorchamps.
De thuisrace op de Nürburgring is voor het enige Duitse team in het kampioenschap; Pirosports. Het is het eerste seizoen van dit team in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. Beide coureurs, Cédric Piro en Larry ten Voorde zullen veel moeten leren op de Nürburgring.

Cédric Piro:. "Het is mijn eerste seizoen in de Formule Renault 1.6 en ik had op Spa echt een geweldig weekend. Ik ben echt veel beter geworden en voel me veel meer op mijn gemak in de auto. We hebben op de Nürburgring wel een aantal dagen getest om ervaring op te doen, maar het wordt mijn eerste race hier."

Cédric's vader en team manager Erwin Piro voegt toe: "We zijn nieuw in de serie en tot nu toe erg blij met hoe het allemaal gaat. De races tijdens de weekenden van de World Series by Renault zijn tot nu toe het hoogtepunt. In Spa had ik het gevoel dat ik in de Formule 1 was."

Larry ten Voorde: "Ik heb alleen gereden op de korte versie van de Nürburgring. Ik kijk er echt naar uit om op het circuit te racen en ook de tactische kant er van te leren kennen, de plaatsen waar je kunt inhalen, de snelle en de langzame bochten. Hopelijk heb ik een weer goed resultaat zoals ik op Zandvoort had."

De andere Duitse coureur in het veld is Marcel Lenerz van het Stuart Racing Team. Marcel Lenerz: "Het is de eerste keer dat ik op de Nürburgring race. Het zal een hele ervaring zijn om mijn eerste rondjes te rijden op vrijdagochtend. Ik hoop op een goed resultaat omdat mijn familie en sponsors er zullen er zijn.”


Het programma voor Formula Renault 1.6 NEC Junior is:

Vrijdag 11 July

09.25 - 09.55 first free collective test
13.55 - 14.25 second free collective test


Zaterdag 12 July 

10.35 - 10.55 qualifying
16.45 - 17.05 race 1


Zondag 13 July 

10.40 - 11.00 race 2

FRenault 1600 NEC PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 9 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons