van der Horst

Formule Renault 2.0: Max Verstappen en KTR schitteren in Barcelona

KTR Formule Renault 2.0
KTR Formule Renault 2.0
Een dag na hun laatste race kwamen de Formule Renault 2.0 bolides maandag al terug in actie op de pist van Barcelona voor de eerste wintertest. Een uitgelezen gelegenheid om jonge rijders kennis te laten maken met de spectaculaire promotieformule. Eén van de opvallende deelnemers aan de testdag was Nederlands kart talent Max Verstappen die bovendien aantrad in een wagen van het Belgische KTR Team.
  • Skylimit Events
Max Verstappen is de zoon van ex-Formule 1 rijder Jos Verstappen en behoort tot de meest talentvolle kartrijders van het moment. De Nederlander kreeg dan ook evenals de toppers uit de NEC Formule Renault 1.6 en het Franse F4, een uitnodiging van Renault om in Barcelona deel te nemen aan de Formule Renault 2.0 testdagen. Het was bij het Belgische KTR, het team van Kurt Mollekens, dat de Nederlander zijn eerste officiële test in de klasse reed en hij maakte direct indruk. In de morgensessie klokte hij zowaar de derde tijd op 31 deelnemers ondanks dat de Nederlander de sessie niet kon uitmaken. Op drie kwartier voor het einde van de sessie bleef het gaspedaal hangen waardoor de wagen van de baan ging. Enkel Gustav Malja en George Russel waren sneller.

In de namiddag moest Verstappen lijdzaam toezien hoe de andere deelnemers aan de tweede sessie begonnen gezien zijn wagen nog steeds in reparatie was. Slechts anderhalf uur later kon hij de baan op en desondanks  het drukke verkeer zette hij een twaalfde tijd neer. De snelste tijd inn de namiddag was voor een andere Nederlander, Steijn Schothorst die uitkwam voor Manor MP Motorsport.  De tijd die Verstappen in de morgen reed was nog goed voor een achtste dagtijd, maar zonder de problemen met het gaspedaal had er nog meer ingezeten. KTR zette nog een tweede wagen in voor Gregor Ramsay die een verdienstelijke zevende en vijftiende tijd liet noteren.

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 22 oktober 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons