van der Horst

Formule Renault 2.0: testdagen Jerez: George Russell primus op laatste testdag

George Russell - Koiranen GP
George Russell - Koiranen GP
George Russell (Koiranen GP) was de snelste man op de laatste testdag voor de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Jerez. Op een natte baan was hij sneller dan Max Verstappen en Matt Parry. Na de morgensessie was het nog KTR rijder Alexander Albon die de tabellen aanvoerde, maar hij sloot uiteindelijk de dag af in tiende stelling. Jules Gounon en Gregor Ramsay de twee KTR rijders naast Albon deden het vandaag iets beter dan gisteren en eindigden de dag met een dertiende en veertiende tijd.
  • St. Paul
Geen goed weer dus voor de laatste testdag voor de Formule Renault 2.0, regen zorgt voor een verraderlijke piste. De rijders maakten gebruik van de situatie om de regenbanden uit te testen en het was de Thai Alexander Albon die in deze omstandigheden in 1:53.306 de snelste rondetijd wist te klokken. Ignazio D’Agosto (Koiranen GP) en Steijn Schothorst (Manor MP Motorsport) maakten de top drie vol van een sessie die meermaals onderbroken moest worden om de in de grindbak gestrande wagens weg te takelen.  

In de namiddag was het droger waardoor de tijden al snel naar beneden gingen en de snelste tijd in snel tempo van eigenaar wisselde. Alexander Albon was de eerste die op slicks een toptijd neerzette alvorens verschillende rijders met George Russell op kop nog sneller gingen. Halfweg de sessie werd de rode vlag bovengehaald en toen de wagens terug de baan opgestuurd werden begon het opnieuw te regenen waardoor iedere poging tot een tijdsverbetering kansloos was. Russell behield dus de koppositie met een tijd van 1:46.256 en bleef Max Verstappen (Manor MP Motorsport - 1:47.087), Matt Parry (Fortec Motorsports - 1:47.320), Jack Aitken (Fortec Motorsports – 1:47.575) en Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport - 1:47.887) voor.

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 28 maart 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons