van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Nürburgring: Nyck de Vries klopt KTR rijder Alexander Albon in race1

Start race 1
Start race 1
KTR rijder Alexander Albon was er in geslaagd om de pole te rijden voor de eerste race van de Formule Renault 2.0 Eurocup op het Eifelcircuit maar in de race moest hij zijn meerdere erkennen in Nyck de Vries (Koiranen GP). Jack Aitken (Fortec) werd derde en pakte zijn eerste podiumplaats. De Vries heeft in het kampioenschap nu 40 punten voorsprong op Dennis Olsen.
  • LTF
Alexander Albon had in de morgen het Belgische KTR de pole geschonken, de tweede in zijn carrière na de Red Bull Ring in 2013. Kampioenschapleider Nyck de Vries klokte de tweede tijd. De start werd gegeven op een natte baan en de Vries ging al als leider de eerste bocht in voor Albon en Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport). Op de natte piste gingen verscheidene piloten in de fout waaronder ook Pizzitola, waarvan Nick Cassidy (Koiranen GP) en Jack Aiten profiteerden om hem voorbij te gaan. Wat later ging Cassidy zelf in de fout. Nyck de Vries kende geen problemen en met zes seconden voorsprong op Albon dook hij onder de geblokte vlag. Aitken werd derde voor Dennis Olsen (Prema Powerteam), Charles Leclerc (Fortec), Ignazio D’Agosto (Koiranen GP), Andrea Pizzitola en Nick Cassidy. 

Foto: World Series by RenaultSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons