van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Barcelona: Stoffel Vandoorne is kampioen

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne is de nieuwe kampioen Formule Renault 2.0 en daarmee treedt hij in het spoor van de Nederlander Robin Frijns, de kampioen uit 2011 die eerder op de dag de titel in de F. Renault 3.5 pakte. Nochtans verliep de tweede race alles behalve goed voor Vandoorne die al na twee ronden aan de kant stond, maar Kvyat verslikte zich in de bandenkeuze en kwam niet verder dan een achtste plaats en dat leverde niet genoeg punten op om zijn achterstand in te lopen.
Nadat Vandoorne gisteren nog tweede werd in de eerste race op het circuit van Barcelona leek alles mis te lopen bij de tweede race. Vooreerst miste de Belg volledig zijn kwalificatie en kon slechts de achtste tijd van zijn reeks neerzetten en dat terwijl Kvyat de snelste was in zijn reeks. Als Kvyat won, dan moest Vandoorne minstens op de vierde plaats eindigen wilde hij de titel pakken en vertrekkende van op de zestiende stelling was dit verre van een gemakkelijke opdracht. Vandoorne koos voor slicks, ondanks dat de baan nog nat was, maakte een goede start en won al snel enkele plaatsen. In de tweede ronde kreeg hij echter een tik, ging rond en moest zijn wagen met een verbogen ophanging naar de kant. De weg naar de titel lag open voor Kvyat.

De Rus had echter gekozen voor regenbanden en nam op de vochtige baan al snel de leiding. Kvyat had echter te laat op de grid van banden gewisseld en werd bedacht met een drive-through penalty. Gelukkig voor hem kwam op dat ogenblijk de safety car op de baan zodat het tijdsverlies beperkt bleef. Eens de race terug gestart won Kvyat al snel plaatsen terug en had zicht op het podium. De baan droogde echter snel op en nu bleken regenbanden de verkeerde keuze te zijn, Kvyat zat al snel door zijn banden en zakte steeds verder terug om uiteindelijk als achtste over de lijn te komen, te ver om nog aanspraak te maken op de titel. De race werd gewonnen door Oliver Rowland die op het einde van de race op naar voren stormde daarbij goed geholpen door zijn slicks.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne is dus kampioen en ontvangt een cheque van 500.000 Euro om de overstap te maken naar de Formule Renault 3.5. Woensdag begint de Belg trouwens al met het testen van een wagen uit deze categorie voor het Arden Caterham team.

Uitslag race 2

1. Oliver Rowland
2. William Vermont
3. Felipe Fraga
4. Jake Denis
5. Alex Riberas


Foto's: RACBDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 21 oktober 2012.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons