van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Nürburgring: Olsen wint race 2

Denis Olsen
Denis Olsen
Denis Olsen won op de Nürburgring de tweede Formule Renault 2.0 race en klimt op naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter Nyck de Vries. Het is de tweede overwinning na deze op Spa voor de Noor die daarmee na de opgave van Bonifacio zich opwerpt tot de belangrijkste opponent voor de Vries in het kampioenschap.
De race kende een tumultueus verloop met twee onderbrekingen en de komst van een regenbui. Denis Olsen (Prema Powerteam) vertrok van op de pole en nam ook na de start de kop van de race, noch de regen noch de rode vlag situaties konden de Noor uit zijn lood slagen en hij won de race voor Charles Leclerc (Fortec) en Ignazio D’Agosto (Koiranen GP). Nyck de Vries moest zich ditmaal tevreden stellen met de vierde plaats, maar behoudt 30 punten voorsprong op Olsen in de tussenstand van het kampioenschap. Nick Cassidy (Koiranen GP) werd vijfde gevolgd door Jack Aitken (Fortec), Louis Deletraz (Josef Kaufmann Racing), Martin Rump (Fortec), Egor Orudzhev (Tech 1 Racing) en Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport).

Foto: World Series by RenaultSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons