Formule Renault 2.0 NEC: Assen: race 1: Overwinning voor Callan O’Keeffe

Callan O’Keeffe
Callan O’Keeffe (ART Junior Team) won na een mooie strijd de eerste race van de Formule Renault 2.0 NEC serie op het circuit van Assen. De Zuid-Afrikaan weerstond de ganse race aan de druk van zijn drie achtervolgers en werd de negende verschillende winnaar dit jaar. Steijn Schothorst (Manor MP Motorsport) moest opgeven en verliest de leiding in het kampioenschap aan Ben Barnicoat (Fortec) die in de race tweede werd.
Tijdens de race moest de safety car de baan op komen en bracht het veld terug bij mekaar, O’Keeffe verdedigde zijn leidersplaats echter succesvol tegenover een opzittende Barnicoat die zelf werd opgejaagd door Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) en Seb Morris (Fortec Motorsports). KTR rijder Alexander Albon finishte als vijfde, Gregor Ramsay die ook uitkomt voor het Belgische team pakte de dertiende plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.