Formule Renault 2.0 NEC: Assen: race 2: Seb Morris wint – Louis Delétraz nieuwe leider

Seb Morris - Fortec
Seb Morris (Fortec) won de tweede race voor de Formule Renault 2.0 NEC nadat Ben Barnicoat (Fortec) die op kop lag de race moest verlaten met een mechanische panne. Ryan Tveter (Josef Kaufmann Racing) pakte de tweede plaats en Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) werd derde, waarmee de Zwitser de leiding in het kampioenschap overneemt van Barnicoat.
Louis Delétraz - Josef Kaufmann Racing
Ben Barnicoat kwam goed weg bij de start en nam de leiding, maar de Brit moest al na twee ronden zijn wagen aan de kant zetten met motorproblemen. Seb Morris nam de koppositie over en slaagde er in een kloof te slaan met de rest van het veld. Delétraz was in een duel verwikkeld met Alex Albon (KTR) en Ukyo Sasahara (Euronova Racing) voor de derde plek, maar de twee laatsten kwamen met elkaar in contact en Albon moest de strijd staken. Sasahara werd vierde voor Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing), Stefan Riener (Speedfish-Racing) en Steijn Schothorst (MP Manor Motorsport). Delétraz is de nieuwe leider in het kampioenschap en hij heeft één puntje voorsprong op Schothorst en drie op Barnicoat.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 4 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.