Formule Renault 2.0 NEC: Monza: race 1: Podium voor Defourny - prachtig debuut voor Dries Vanthoor

Podium race 1
Op het circuit van Monza vond zaterdag de eerste race voor het Formule Renault 2.0 NEC kampioenschap plaats en onze landgenoten Max Defourny (Strakka Racing) en Dries Vanthoor (Josef Kaufmann racing) boekten meteen een mooi resultaat. Defourny finishte op het laagste podiumtrapje en was beste rookie, terwijl Vanthoor voor zijn debuut in de klasse als zesde over de finish kwam. De race werd gewonnen door Ukyo Sasahara (ART Junior Team).
Dries Vanthoor
Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) had de pole gereden voor de eerste race, Dries Vanthoor verbaasde met een vierde tijd en Max Defourny startte als zevende. Net voor de race op gang geschoten werd liet Delétraz zijn motor afslaan en moest de startprocedure herdaan worden. Volgens de regels moest de Zwitser achteraan aansluiten maar hij nam zijn plaats op de eerste lijn weer in wat hem een drive-through opleverde waardoor hij geen rol van betekenis meer speelde in de race.

Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) nam de leiding van de race over toen Deletraz de pit in moest om zijn straf uit te zitten. Sasahara die tweede lag naderde de leider op het einde van de race en probeerde diens koppositie over te nemen. In de Lesmobocht raakten beide wagens elkaar waarbij Jörg het slachtoffer werd van een leeglopende band en wegzakte naar de drieëntwintigste plaats.

Max Defourny
Voor de tweede plaats had zich een strijd ontwikkeld tussen D’Agosto, Defourny en Dries Vanthoor. D’Agosto haalde het voor Defourny terwijl een iets te ijverige Vanthoor twee plaatsen verloor aan Darius Oskoui (ART Junior Team) en Callan O’Keeffe (Fortec).  Max Defourny was de beste rookie voor Oskoui en Vanthoor. Zondag is er nog race 2 waar Vanthoor  vanop de zevende positie start en Defourny als tiende vertrekt.

Foto's: Georges De Coster & Formule renault 2.0 NEC

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 11 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.