FR 2.0 NEC: Nürburgring: Defourny tweemaal op het podium

Podium race 2 Nürburgring
Max Defourny (R-ace GP) nam dit weekend op de Nürburgring deel aan de zesde en voorlaatste manche van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup. Onze landgenoot legde in beide races beslag op een podiumplaats, zaterdag werd hij derde in race 1, zondag deed hij het nog beter met een tweede plaats. Leider in de puntenstand Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) pakte zaterdag een tweede plaats en won de wedstrijd de dag erna waarmee hij zijn voorsprong in het kampioenschap nog verder uitdiept op Max Defourny.
Podium race 1 Nürburgring
Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing) passeerde bij de start van de eerste race zijn ploegmaat Norris die van op de pole was verrokken. De safety car moest echter onmiddellijk uitrijden nadat Julia Pankiewicz’s (AVF by Adrián Vallés) en Kasper Larsen (KEO Racing) in het startgewoel op elkaar ingereden waren. Bij de herstart wist Shwartzman de leiding te behouden, Norris drong nog even aan maar hield daarna vast aan zijn tweede positie die hem belangrijke punten voor het kampioenschap opleverde. Achter de beide Kaufmann Racing rijders eindigde Defourny op de derde stek voor Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) en Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing).

Norris voor Defourny
Door de problemen met de mist werd de tweede race verlaat en ingekort tot 19 minuten. Na drie formatieronden werd eindelijk de meute van 24 bolides los gelaten. De van op de pole vertrokken Norris wist Defourny, die opschoof van positie vier naar twee, achter zich te houden om alzo als leider de eerste ronde in te gaan. Robert Shwartzman, Winnaar op zaterdag, moest na een contact al onmiddellijk de wedstrijd verlaten. De Safety Car kwam een eerste maal de baan op maar na de herstart bleven de posities behouden. Nadat Boccolacci ingereden was op Ferdinand Habsburg’s (Fortec Motorsports) kwam de safety car voor een tweede maal de baan op. Ook nu wist Norris bij de herstart zijn koppositie vast te houden en hij won voor Defourny en Jehan Daravala. Armstrong (R-ace GP) en de Sadeleer sloten de top vijf af.

Foto's: Renault.de

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.