van der Horst

Monaco: De Wilde en Cordeel delen zesde startlijn

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ook de deelnemers aan de Formule Renault Eurocup werden opgedeeld in twee groepen voor de kwalificaties. Ugo de Wilde (JD Motorsport) moest al vroeg op de dag aan zijn kwalificatiesessie beginnen en de piste lag er nog vochtig bij. Naar het einde van de sessie droogde het asfalt op en de snelste chrono’s werden dan ook op dat moment gereden en juist dan kende de Wilde tweemaal pech. In zijn eerste snelle ronde werd de gele vlag bovengehaald en moest hij inhouden en bij een tweede poging drukte hij per ongeluk de speedlimiter in. Gevolg een zesde tijd en tweemaal een start van op de zesde lijn.
  • Curbstone
Alexander Smolyar - R-ace GP
Alexander Smolyar - R-ace GP
Ook Amaury Cordeel (MP Motorsport) reed een zesde tijd in groep B en deelt dus de zesde lijn met zijn landgenoot in beide wedstrijden van de Formule Renault Eurocup. Victor Martins (MP Motorsport) start zaterdag van op de pole met Alexander Smolyar (R-ace GP) naast zich, op zondag worden de rollen omgedraaid met de Rus op de pole voor de Fransman. Caio Collet (R-ace GP) en João Vieira (JD Motorsport) delen tweemaal de tweede startrij.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons