van der Horst

Formule 3: Bortoleto en Bedrin snelsten tijdens Imola test

Nikita Bedrin
Nikita Bedrin
Nikita Bedrin en Gabriel Bortoleto hebben de tweedaagse Formule 3 test op het circuit van Imola als snelsten afgesloten. Bedrin was de snelste in de twee sessies op dinsdag en de tweede sessie op woensdag. De Jenzer Motorsport rijder topte daarmee drie van de vier sessies en zag enkel gisteren voormiddag de snelste tijd weggesnoept worden door Gabriel Bortoleto.
Er stonden dit seizoen twee in-season testsessies gepland voor het Formule 3 kampîoenschap. Vorige week werd er getest in Barcelona, deze week vond er een tweedaagse test plaats op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola.

Sterke man van de tests in Barcelona, Gabriel Bortoleto wist zich ook deze week te tonen. De Braziliaan, die notabene leider is in de tussenstand, reed gisteren naar de snelste tijd in de ochtendsessie waarin kwalificatiesessies gesimuleerd werden. In de overige drie sessies was het steeds Nikita Bedrin die bovenaan de tabellen prijkte. Het werd bovendien een positieve test voor de mannen van Jenzer Motorsport want ook Taylor Barnard wist zich regelmatig in de top vijf te nestelen. 

Met de nodige testkilometers achter de kiezen bereiden de teams en rijders zich nu voor op het vervolg van het kampioenschap. Dat gaat eind mei verder, met de derde ronde in Imola. 

Foto's: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op donderdag 20 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons