van der Horst

FR 1.6 NEC: Nürburgring: Race 2: Anton de Pasquale te sterk voor concurrentie

Anton de Pasquale - Lechner Racing School
Anton de Pasquale - Lechner Racing School
Anton de Pasquale (Lechner Racing School) heeft op zondag op de Nürburgring nu ook de tweede race van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap gewonnen. De Australiër die van de pole startte nam opnieuw van bij de start de kop van de race en reed dan zonder tegenstand naar de zege. Na zijn jumpstart op zaterdag speelden de zenuwen Janneau Esmeijer (Provily Racing) parten en hij miste zijn start volledig. De Nederlander viel terug van plaats twee naar vijf maar na twee ronden lag Esmeijer al terug in tweede positie, de Pasquale was ondertussen te ver uitgelopen om nog te strijden voor de overwinning.
4beb1940ab033bf45550ff4d6b6257dbf9b71693.jpg
Larry ten Voorde werd derde en na zijn tweede plaats op zaterdag klom hij dus voor de tweede maal dit weekend op het podium. Voor de vierde plaats woedde er een hevige strijd tussen Habsburg, Defourny, Kolff en Janits. Het was de Belg die aan het langste eind trok en met enkele mooie inhaalacties pakte Max Defourny (Lechner Racing School) de vierde plaats voor Boris Kolff (Provily Racing), Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School) en Florian Janits (Lechner Racing School). Verder werd de top tien vol gemaakt door Ralf Aron (Scuderia Nordica), Oliver Söderström (Scuderia Nordica) en Marcel Lenerz (Stuart Racing). Simon Mirguet (Provily Racing) werd als twaalfde geklasseerd.

Foto's: Formule Renault 1.6 NEC JuniorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op maandag 14 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons