van der Horst

FR 1.6 NEC: Nürburgring: Nabeschouwing Provily Racing

De Duitse Nürburgring, een legendarische locatie in de autosportwereld, vormde afgelopen weekend het strijdtoneel voor de enige uitstap buiten de Benelux van de Formule Renault 1.6 NEC. Provily Racing, het team achter Gerben Provily, werd beloond met een nieuwe podiumplaats, maar reageert toch licht ontgoocheld. “Al is de strijd om het kampioenschap zeker nog niet voorbij”, spreekt de teambaas zijn troepen moed in.
Provily Racing trok naar de Duitse Eifel met drie rijders: de Nederlanders Janneau Esmeijer en Boris Kolff krijgen al het hele seizoen gezelschap uit België van de jonge Simon Mirguet. Esmeijer is als enige aan zijn tweede seizoen toe en wordt dus naar voren geschoven als titelpretendent. “Jammer genoeg schoot Janneau te vroeg uit de startblokken tijdens de eerste race”, getuigt Gerben Provily. “Hij werd bedacht met een terechte drive through, maar haalde toch nog de vierde plaats binnen. Een puike prestatie.”
 
De Nederlander toonde zijn potentieel in de tweede manche van het weekend, waar hij net naast de overwinning greep. “Ik moest starten op de rechterkant, waar het circuit erg nat lag. Mijn start was dus niet perfect, ook omdat ik wat voorzichtiger was na mijn valse start op zaterdag. Ik verloor enkele plaatsen, die ik nadien opnieuw moest goed maken.” Esmeijer leek zelfs op weg naar de overwinning, maar kwam uiteindelijk een zucht te kort voor een nieuw succes. “De kloof met De Pasquale in het kampioenschap is dus gegroeid, maar we geven ons zeker nog niet gewonnen”, spreekt Gerben Provily duidelijke taal.
 
Ook de debutanten van Provily maakten indruk op de Nürburgring. Boris Kolff en Simon Mirguet komen ondertussen met de regelmaat van de klok aankloppen aan de poort van de top 5, getuige hun resultaten dit weekend. Zo werd Simon Mirguet zesde op zaterdag en Boris Kolff zelfs vijfde op zondag. “Jammer genoeg liet ik me op zondag verrassen in de verraderlijke omstandigheden”, geeft de jonge Belg toe. In wisselvallige omstandigheden ging Mirguet rond zijn as, maar hij kan zich optrekken aan zijn knap resultaat tijdens de eerste wedstrijd.
 
Voor Boris Kolff was het scenario net omgekeerd. De Nederlander kwam in contact met Ferdinand Habsburg op zaterdag en werd bovendien ook bestraft met een drive through na een valse start. “Gelukkig ging het op zondag een stuk beter. Ik reed een vlekkeloze wedstrijd en kon een vijfde plek laten optekenen, een fantastisch resultaat”, glunderde de rijder van Provily Racing.
 
Er wachten Provily Racing dus nog enkele geweldige raceweekends, al mogen de troepen eerst enkele weken genieten van de zomervakantie. “We kunnen trouwens melden dat we er alles aan doen om Simon Mirguet te laten starten in zijn thuiswedstrijd in Zolder. Verder zijn we aan het onderhandelen met een nieuwe rijder en denken we zelfs opnieuw aan een vierde auto”, sluit Gerben Provily het Duitse weekend van de Formule Renault 1.6 met een positieve noot af.

Provily Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 15 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons