van der Horst

FR 2.0 ALPS : Moeilijk weekend voor Max Defourny op stratencircuit van Pau

Max Defourny
Max Defourny
Max Defourny maakte een uitstekend debuut in de Formule Renault 2.0, op het circuit van Monza pakte hij bij zijn eerste race in het NEC kampioenschap onmiddellijk een podiumplaats. The Northern European Cup vormt het hoofddoel dit jaar van de jonge Waal, waar hij uitkomt voor het gerenommeerde Strakka Racing. Defourny proefde dit weekend echter ook van de Zuiderse tegenhanger van de Cup, de ALPS, die halt hield in de Franse stad Pau. Voor deze manche kwam hij tot een overeenkomst met Koiranen GP, maar het weekend verliep echter moeizaam.
In de smalle straten van Pau is circuitkennis primordiaal en voor Defourny was niet alleen het circuit onbekend terrein, voor deze wedstrijd kwam hij immers niet uit voor zijn vaste team Strakka Racing maar debuteerde hij bij Koiranen GP. Het werd een moeilijk leerproces voor de Belg maar hij maakte gestaag vorderingen. Voor de eerste race kwalificeerde hij zich als vijftiende en op een circuit waar inhalen bijzonder moeilijk is, eindigde hij de race op dezelfde positie. In de tweede kwalificatie schoof hij op naar de twaalfde plaats en in de race won hij twee plaatsen en finishte als tiende.

Antoine Hubert (Tech 1) won de twee wedstrijden. Een opmerkelijke deelnemer was  Matthieu Vaxivière, de Lotusrijder uit de Formule Renault 3.5 maakte een eenmalige terugkeer naar de klasse waar hij 2012 in debuteerde. Na een tiende plaats in de eerste race eindigde hij op het laagste trapje van het podium in race 2 na Hubert en Jake Hughes.        

Foto: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 18 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP de Pau.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons