van der Horst

FR 2.0 EuroCup: Spa: Jake Hughes snelst in vrije trainingen - Max Defourny maakt progressie

Jake Hughes - Koiranen GP
Jake Hughes - Koiranen GP
Jake Hughes (Koiranen GP) was de snelste van de 34 rijders die vrijdag deelnamen aan de collectieve testen voor de Formule Renault 2.0 EuroCup. De Brit zette een 2:14.274 op de tabellen en bleef Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) en Ukyo Sasahara (ART Junior Team) voor. Nadat Strakka Racing besloot zijn Formule Renault 2.0 programma te stoppen moest Max Defourny op zoek naar een nieuwe equipe, die heeft hij gevonden in ART Junior. Het Franse team dat deelneemt aan de Eurocup schreef de Belg op het laatste moment nog in voor zijn thuiswedstrijd.
De morgensessie werd onderbroken door een plotse bui, daarvoor had Dennis Olsen (Manor MP Racing) de snelste tijd gereden in 2:19.183.Jack Aitken (Koiranen GP), Matevos Isaakyan (JD Motorsport),  Jake Hughes en Simon Gachet (Tech 1 Racing) volgden. Max Defourny eindigde deze eerste sessie met de zeventiende tijd, maar was vierde bij de rookies.

Max Defourny - ART Junior Team
Max Defourny - ART Junior Team
In de namiddag leek eerst kampioenschapleider Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) op weg naar de snelste tijd maar halfweg de sessie zag hij Jake Hughes onder zijn tijd duiken. In de laatste minuten van de training slaagde ook Kevin Jörg en Ukyo Sasahara er nog in hun tijd te verbeteren en zij wipten Delétraz nog uit de top drie. Jack Aitken (Koiranen GP) sloot de top vijf af. Max Defourny voelde zich steeds meer op zijn gemak in de wagen van ART Junior en hij sloot de sessie af met een mooie negende tijd, bovendien was hij de snelste rookie.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 29 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps World Series.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons