van der Horst

FR 2.0 Eurocup: Spa race 1: Ukyo Sasahara is eerste winnaar van het weekend

Podium race 1: Hughes-Sasahara-Hubert
Podium race 1: Hughes-Sasahara-Hubert
Ukyo Sasahara (ART Junior) won de eerste race voor de Formule Renault 2.0 op het circuit van Spa, het was tevens de eerste zege van de Japanner in de Eurocup. Sasahara kon poleman Jake Hughes (Koiranen GP) verrassen bij de start en wist de Brit de rest van de race achter zich te houden. Het laagste trapje op het podium was voor Anthoine Hubert (Tech 1 Racing). Max Defourny zette een mooie prestatie neer, als dertiende gestart klom hij op tot de negende positie bij de finish, de Belg was tevens de beste rookie. Louis Delétraz, die vierde werd, behoudt de leiding in het kampioenschap.
Formule Renault 2.0 Eurocup
Formule Renault 2.0 Eurocup
Ben Barnicoat (Fortec) had eigenlijk van op de pole moeten starten maar de Brit diende nog een straf uitzitten na een incident bij de vorige race en moest vier plaatsen achteruit op de grid. Zo erfde  Jake Hughes de eerste startplaats  maar de Brit kon niet lang profiteren van zijn goede uitgangspositie, Ukyo Sasahara ging hem bij de start voorbij. De Japanner leidde na een ronde voor Hughes en Barnicoat, maar deze laatste moest in de volgende ronde Jack Aitken en Anthoine Hubert voorbij laten. Op dat moment kwam de safety car naar buiten om de commissarissen toe te laten de gestrande wagens van  Valentin Hasse-Clot en Henrique Chaves te verwijderen.

Max Defourny - ART Junior
Max Defourny - ART Junior
Bij de herstart slaagde Hughes er niet in om voorbij Sasahara te komen en Jack Aitken verloor in een klap drie plaatsen. Ook Barnicoat verloor verscheidene plaatsen en zou helemaal achteraan finishen. De posities lagen nu vast en Sasahara won voor Hughes, Hubert, Delétraz en Ignazio D’Agosto (Manor MP Motorsport). Max Defourny die als gastrijder deelnam aan de race werd negende en beste rookie.

Formule Renault 2.0 Eurocup; Spa; Uitslag race 1:

01. Ukyo Sasahara (ART Junior) 12 ronden in 28:58.036
02. Jake Hughes (Koiranen GP) +0.715
03. Anthoine Hubert (Tech 1 Racing) +3.449
04. Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) +6.101
05. Ignazio D’Agosto (Manor MP Motorsport) +10.159
06. Matevos Isaakyan (JD Motorsport) +10.737
07. Callan O’Keefe (Fortec Motorsport) +18.193
08. Thiago Vivacqua (JD Motorsport) +20.139
09. Max Fefourny (ART Junior) +20.884
10. Dennis Olsen (Manor MP Motorsport) +22.449

Foto's: Hans van Onsem
   • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons