van der Horst

FR 2.0 Eurocup: Nieuwe podiumplaats voor Max Defourny

Podium race 3 Motorland Aragon
Podium race 3 Motorland Aragon
Max Defourny (R-ace GP) is in de derde race voor de Formule Renault 2.0 Eurocup op het circuit van Motorland Aragón als tweede geëindigd. De race werd gewonnen door Lando Norris (Josef Kaufmann Racing), die van op de pole was vertrokken, bij de start de leiding nam en vanaf dan de race controleerde. De Brit verlaat Spanje als leider in de tussenstand met 68 punten. Defourny staat tweede in het kampioenschap met 55 punten.
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris leidde van bij de start de debatten, in de zesde ronde zette Defourny nog een aanval in op de Brit maar deze kon zijn positie behouden. Daarna moest Defourny zich concentreren op het afhouden van Harrison Scott en Dorian Boccolacci die de Belg onder druk zetten. De posities wijzigden niet meer en Landis won voor Defourny, Scott, Boccolacci, Nikita Troitskiy, Bruno Baptista en Julien Falchero.

Max Defourny:  “Ik reed een goede race, ik slaagde er opnieuw in een heleboel punten te scoren voor het kampioenschap. Mijn start was niet al te best, maar ik slaagde er toch in om terug aansluiting te vinden bij Lando. Ik probeerde tweemaal langszij te komen, maar liet geen gaatje.”

Foto's: Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons