FR 2.0 Eurocup: Eerste zege voor Max Defourny is een feit

Max Defourny - R-Ace GP
Max Defourny (R-ace GP) is het seizoen uitstekend begonnen, de Belgische rijder realiseerde op het circuit van Motorland Aragon eerst de pole positie voor beide races en won daarna de eerste wedstrijd. In de eerste wedstrijd van het kampioenschap die al op zaterdag werd verreden, nam Defourny van bij de start de leiding van de race om die niet meer af te staan tot bij het vallen van de vlag. In het begin van de wedstrijd kon Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) nog aanklampen, maar gaandeweg de race moest hij de aansluiting lossen.
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Norris moest nog opletten dat hij zijn positie niet verspeelde aan een opzittende Dorian Boccolacci (Tech 1), maar deze laatste zakte op het einde van de race weg tot buiten de top tien. Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) erfde alzo de derde positie over. De vierde plaats was Harrison Scott (AVF), hij ging Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing) en Bruno Baptista (Fortec) vooraf.

Foto's: Renault Sport

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.