van der Horst

FR 2.0 Eurocup: Vierde plaats voor Max Defourny in race 2

Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Zaterdag werd op het circuit van Motorland Aragon ook al de tweede race voor de Formule Renault 2.0 Eurocup verreden, zondag vindt er nog een derde race plaats. Net als bij de eerste race vertrok Max Defourny (R-ace GP) van op de pole, maar al bij de start verloor hij een plaats aan Lando Norris (Josef Kaufmann Racing). Defourny verloor gedurende de race nog twee plaatsen en kwam als vierde over de lijn.
Defourny kon zijn pole niet verzilveren bij de start en zag Norris aan hem voorbijgaan in de eerste bocht. De Brit bouwde al snel een voorsprong uit en werd niet meer bedreigd niettegenstaande een safety car-procedure het veld terug bijeen bracht. Defourny verloor al vroeg in de race een plaats aan Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) en zakte later nog verder af ten gunste van Harrison Scott (AVF). De vijfde positie was voor Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing).

Foto: Renault SportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons