van der Horst

FR 2.0 NEC: Nürburgring: Tweede zege voor Max Defourny

Max Defourny - ART Junior
Max Defourny - ART Junior
Max Defourny (ART Junior) heeft op de Nürburgring zijn tweede zege in het NEC Formule Renault-kampioenschap behaald. De Belg won de tweede race die op zondag plaats vond, een dag eerder werd hij nog zesde in de eerste wedstrijd. Dries Vanthoor (Josef Kaufmann) moest tweemaal achteraan starten nadat hij geen tijd had neergezet in de kwalificaties ten gevolge van een crash. De jongere broer van Laurens zette tweemaal een mooie inhaalrace neer en behaalde nog een tiende en een zevende plaats.
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann
Max Defourny startte de eerste race vanop de vierde plaats maar hij verloor gedurende de wedstrijd twee plaatsen en kwam als zesde over de streep. Defourny werd wel nog tweede rookie na Daruvala. Dries Vanthoor moest als tweeëntwintigste en laatste van start gaan na een crash tijdens de kwalificatie, hij zette een mooie remonte neer en werd nog tiende algemeen en vijfde rookie. De top drie na de kwalificatie was ook die bij de aankomst van de race, Ukyo Sasahara (ART Junior) won voor Louis Deletraz (Josef Kaufmann) en Kevin Jörg (Josef Kaufmann).

Podium race 2
Podium race 2
Defourny vatte de tweede wedstrijd aan vanop de vijfde plaats. Jorg en Daruvala (Fortec) kon hij passeren en toen Sasahara en Deletraz elkaar van de baan reden kwam de Belg aan de leiding. Defourny behaalde zijn tweede zege van het seizoen,  Daruvala en Jörg vervolledigden het podium. Dries Vanthoor was weer veroordeeld tot een inhaalrace van achteraan de grid. Ditmaal klom hij op tot de zevende plaats. Defourny staat nu vierde in het kampioenschap na Deletraz, Jörg en Sasahara.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 21 september 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons