van der Horst

FR 2.0 NEC: Red Bull Ring: Hoopgevende resultaten voor Dries Vanthoor en Max Defourny

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor en Max Defourny waren dit weekend actief op de Red Bull Ring in Oostenrijk waar zij uitkwamen in de derde manche van de Formule Renault 2.0 NEC serie. Het werd opnieuw een leerrijk weekend voor onze landgenoten die progressie maakten bij iedere race. Er werden drie races betwist, Defourny behaalde twee achtste plaatsen en Vanthoor realiseerde een zevende en een tiende stek. In de derde en laatste race moesten beide rijders het strijdperk vroegtijdig verlaten.
  • De Swert Opticiens
Max Defourny
Max Defourny
De thermometer gaf meer dan 30 graden aan wanneer de eerste race van start ging. De wedstrijd mondde uit in een duel voor de zege tussen de twee Josef Kaufmann Racing rijders Kevin Jörg en Louis Delétraz, die in die volgorde over de streep kwamen. Ook voor de derde plaats was er volop strijd en het was uiteindelijk rookie Jehan Daruvala (Fortec) die op de laatste podiumtrede mocht klimmen. Dries Vanthoor was als dertiende gestart en schoof op naar de zevende plaats bij de finish waarmee hij ook vierde in het rookieklassement werd. Defourny startte twee plaatsen verder maar klom nog op naar de achtste plaats.

Kevin Jörg kende geen tegenstand in de tweede race en haalde zijn tweede overwinning op rij binnen. Delétraz kwam opnieuw als tweede binnen en de derde plaats was ditmaal voor Alex Gill (Fortec). Bij de Belgen eindigde Defourny ditmaal voor Vanthoor, hij werd achtste (derde rookie) terwijl Vanthoor als tiende over de lijn kwam.

Bij de derde race werd het podium volledig ingepalmd door piloten van Josef Kaufmann Racing, de zege was voor Delétraz die Jörg en Nikita Mazepin voor bleef. Onze landgenoten haalden het einde van de race niet, Defourny werd al uitgeschakeld bij de start na een aanrijding met Jehan Daruvala en Vanthoor moest later in de race naar de kant met een gebroken ophanging.   

Foto's: Georges De coster & Hans Van Onsem
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons