van der Horst

FR 2.0 NEC: Silverstone: Moeilijk leerproces voor Dries Vanthoor en Max Defourny

Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
In het kader van de BES race op Silverstone werd ook de tweede manche van het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap verreden. Bij de deelnemers aan de twee races op de Britse omloop waren ook nu weer onze landgenoten Dries Vanthoor en Max Defourny, die er op gebrand waren hun goed resultaat van Monza te herhalen. De concurrentie is evenwel groot en de leerschool hard, in de eerste race konden beide Belgen geen potten breken, maar ze leerden wel snel bij. In de tweede wedstrijd schoven zij al op naar voren en slaagden er beiden in om in de top 10 te eindigen, Max Defourny als achtste en Dries Vanthoor als negende.
  • Hamofa Performance
Het weekend begon niet te best voor Max Defourny, zijn team Strakka Racing besloot om niet verder aan te treden in de NEC serie en de jonge Belg was al blij dat hij onderdak vond bij ART Junior Team, zijn derde team dit jaar nadat hij in Pau in de ALPS serie een wagen van Koiranen GP had bestuurd.  

Max Defourny
Max Defourny
Defourny lukte alsnog de zevende tijd voor de eerste wedstrijd terwijl Vanthoor zich kwalificeerde op de vijftiende plaats. Geen geluk voor Defourny in de eerste race, zijn race eindigde al in de zesde ronde. Vanthoor verloor nog twee plaatsen en finishte als zeventiende. De race werd gedomineerd door Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing)die de wedstrijd leidde van start tot finish,  Ukyo Sasahara (ART Junior Team) pakte de tweede plaats voor Callan O’Keeffe (Fortec Motorsports) en Dennis Olsen (Manor MP Motorsport).

Op de startgrid voor race 2 stond Vanthoor op de achtste plaats net voor Defourny die de negende tijd realiseerde. In de race wisselden onze landgenoten van plaats en Defourny eindigde als achtste voor Vanthoor. Louis Delétraz won ook de tweede rce, die voor een groot gedeelte achter de safety car betwist werd. Olsen werd tweede en Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) pakte de laatste podiumplaats. De top vijf werd vervolledigd door Ukyo Sasahara (ART Junior Team) en Callan O’Keeffe. Delétraz is de nieuwe leider in het kampioenschap, waar we Defourny op de achtste plaats terugvinden. De Belg staat wel geklasseerd als beste rookie. Dries Vanthoor staat als dertiende geklasseerd.

Foto's: Formula Renault 2.0 NEC & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 26 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons