van der Horst

FR. NEC 2.0: Monza: Voorbeschouwing Dries Vanthoor

François Cornélis - Dries Vanthoor
François Cornélis - Dries Vanthoor
Op het legendarische circuit van Monza maakt Dries Vanthoor dit weekend zijn debuut in de Formula Renault 2.0 Northern European Cup. De jongste vertegenwoordiger van het RACB National Team is zich terdege bewust van de taak die hem te wachten staat en wil vooral een maximum aan kilometers afmalen om zo zoveel mogelijk ervaring op de te doen.
  • STX Motorhomes
Enkele dagen voor zijn 17de verjaardag begint Dries Vanthoor zijn autosportcarrière op één van de meest mythische omlopen van het Oude Continent. In Monza start de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, in het kader van het openingsweekend van de Blancpain Endurance Series.
Tot donderdag kende ik Monza enkel virtueel”, lacht Dries. “Ik heb er enkel op PlayStation gereden! Het is dus niet totaal onbekend voor mij, maar uiteraard vervangt niets de ervaring die je aan het stuur van een eenzitter kan opdoen om alle details van het circuit te leren.
 
Dries beseft dat hij voor een serieuze challenge staat, maar hij blijft er rustig bij.
Drie testdagen in Hockenheim, Assen en Motorland hebben me de gelegenheid gegeven om het rijgedrag van mijn FR 2.0 onder de knie te krijgen en kennis te maken met mijn team. Ik weet dat Josef Kaufmann Racing alles in het werk zal stellen om mijn gebrek aan ervaring te compenseren. Dit is een extreem professioneel team, maar ze werken wel in een heel gemoedelijke sfeer. Ik moet het opnemen tegen tegenstanders die al drie of vier jaar eenzitterervaring op de teller staan hebben. Ik moet nog alles leren en ik wil van de Italiaanse manche gebruik maken om zoveel mogelijk informatie te vergaren. Daar is maar één methode voor: rijden! Ik moet er zeker en vast in slagen om aan de finish te geraken, om zo zoveel kilometers af te werken.
 
Op fysiek vlak denkt Dries helemaal klaar te zijn. “Rijden met een FR 2.0 stelt je niet extra op de proef. Tijdens de afgelopen winter heb ik tot op de letter het programma van de coaches van het RACB National Team gevolgd. Tuurlijk heb ik vooral aan de nekspieren gewerkt. Maar ook daar kan niets het eigenlijk rijden met een racebolide vervangen.

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 10 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons