van der Horst

FR NEC: Hockenheim: Podium voor Dries Vanthoor – Rookie titel voor Max Defourny

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dit weekend eindigde de Formule Renault 2.0 NEC competitie op het circuit van Hockenheim, een kampioenschap waar met Max Defourny (ART Junior) en Dries Vanthoor (Josef Kaufmann Racing) twee Belgen aan deel namen. In het kader van de ADAC GT meeting werden niet minder dan drie races verreden. De Zwitser Louis Deletraz (Josef Kaufmann Racing) won alle drie races en pakte alzo de titel. Onze beide landgenoten finishten in iedere race binnen de top tien, Vanthoor pakte zelfs een podiumplaats in de tweede race. De jonge Limburger beëindigde het kampioenschap op de zesde plaats. Max Defourny bezet in de eindstand de vierde plaats en werd uitgeroepen tot rookie of the year.
In de eerste race startten Defourny en Vanthoor naast elkaar van op de derde startrij.  Na 26 minuten race kwam Vanthoor als vijfde over de streep, drie plaatsen voor Defourny. Omdat de wagen van de
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann
RACB junior piloot echter had bewogen op de startgrid kreeg hij een straftijd en zakte weg naar de negende positie, Defourny schoof daarmee één plaats op naar de zevende stek. Voor race twee startte Vanthoor van op een mooie vierde plaats en in de regen reed hij een uitstekende wedstrijd om alsnog de laatste podiumplaats te pakken. Defourny, als zevende gestart, verloor in de race twee plaatsen en finishte als negende.

Max Defourny
Max Defourny
Op de grid voor de laatste wedstrijd vonden onze beide landgenoten elkaar terug op de derde startlijn. Defourny mistte in de wedstrijd net het podium en Vanthoor verloor enkele plaatsen om als achtste over de meet te komen. Defourny kroonde zich tot rookie of the year, Vanthoor pakte in dit klassement voor zijn eerste seizoen in de autosport de derde plaats.

Foto's: Formule Renault NEC
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons