van der Horst

Franciacorta: Nabeschouwing van Maxim Pampel

Lang heeft het niet geduurd: al tijdens zijn tweede raceweekend in de NASCAR Whelen Euro Series wist Maxim Pampel een eerste Rookie overwinning te behalen. En in feite had dat zelfs al eerder gekund indien Pampel niet herhaaldelijk het slachtoffer was geworden van de “tikjes” die er - al dan niet vrijwillig - uitgedeeld worden. Op Pinksterzondag was dat dus niet het geval en reed Maxim naar het hoogste podiumtrapje bij de Rookies, met als kers op de taart een knap resultaat in de algemene uitslag in Elite 2.
  • Prospeed Competition
Alles was nieuw… Vele vraagtekens bij Maxim Pampel, maar de youngster was ook een vat vol motivatie. “Helaas bracht die motivatie me niet ver tijdens de race op zaterdag, want net zoals bij de races in Valencia werd ik van de baan geduwd. Ik was nochtans goed gestart en had al een paar plaatsen gewonnen, maar het mocht ook nu weer niet zijn”, aldus Maxim Pampel. “Kort daarna volgde er nog een aanrijding, met aanzienlijke schade tot gevolg. De crew mocht dus aan het werk om de wagen raceklaar te krijgen voor de tweede race, die op zondag gepland stond.”
 
Alle obstakels tijdens de eerste race zorgden er ook voor dat Pampel geen scherpe chrono kon laten noteren. En laat het nu net op basis van die rondetijden zijn dat de plaats op de startgrid voor de zondagrace wordt bepaald… “Daar stond ik dan, als 23ste achteraan op de grid. Niet echt een plaats waar je van droomt op die 2,5 km korte omloop van Franciacorta”, gaat Maxim verder. “Gelukkig kende ik een zeer goede start en slechts enkele bochten verder reed ik al op de 12de positie. Met het mes tussen de tanden ging ik dan op jacht naar de voorliggers, die ik stuk voor stuk inhaalde om uiteindelijk als 6de te worden geklasseerd. Dat was natuurlijk prachtig, gezien mijn startplaats. Maar wat nog mooier was, was dat ik als eerste rookie over de streep reed en dus winnaar werd in die categorie!”
 
Ook Martin Doubek, de teamgenoot van Maxim Pampel die uitkomt in Elite 1, kende een goed weekend. Met een 8ste en een 9de plaats in de sterk bezette Elite 1 divisie liet hij heel wat grote namen achter zich. Op naar Brands Hatch nu, waar Pampel en Doubek met de nagelnieuwe bolide van Belgium Driver Academy zullen aantreden. “Die wagen zal inderdaad bij de meeting van Brands Hatch door ons worden ingezet. Bij deze wil ik nog eventjes van de gelegenheid gebruik maken om organisator Team FJ te bedanken voor de wagen die ze ter beschikking stelden afgelopen weekend. En natuurlijk ook lof voor het team, dat ondanks de opgelopen schade toch weer voor een goede wagen zorgde.” 

Maxim Pampel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 24 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons