van der Horst

Franciacorta: Voorbeschouwing Stienes Longin

Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
Bij de eerste meeting van de NASCAR Whelen Euro Series 2019, enkele weken geleden in Valencia, behaalde Stienes Longin twee podiumplaatsen in de Elite 1-races. De Leuvenaar is vast van plan om het dit weekend in het Italiaanse Franciacorta minstens even goed te doen.
Een stralende lentezon begroette de troepen van PK Carsport bij hun aankomst op het circuit van Franciacorta. De sfeer binnen het Belgische team was dan ook opperbest, zeker na de sterke seizoensopener in Valencia. Toen mocht Stienes Longin twee keer op het tweede podiumtrapje staan. Prestaties die zijn titelambities meteen heel wat kracht bijzetten.
“Ik zie niet in waarom dat scenario in Franciacorta niet zou kunnen worden herhaald”, valt Longin jr. met de deur in huis. “Of dat we misschien nog beter doen. In Spanje hebben we gemerkt dat het team en de auto van hoog niveau zijn en dat we voorin kunnen meedraaien. Dat moet ook hier kunnen.”

Stienes Longin, Bert Longin & Anthony Kumpen
Stienes Longin, Bert Longin & Anthony Kumpen
Al zijn er weinig raakpunten tussen de omloop van Valencia en het circuit in de buurt van Bergamo. “Het is om te beginnen al een pak korter”, weet Longin. “2,5 kilometer, maar toch 13 bochten. Dat betekent allicht dat het risico op een aanrijding hier wat groter is. Om dat te vermijden zit je bij de kwalificaties best vooraan. De top-5 kan meestal een race zonder incidenten afwerken, verderop wordt al iets meer geduwd en getrokken. Ik verwacht in Franciacorta opnieuw dezelfde namen voorin, al weet ik niet zo goed hoe Ander Vilarino (na Valencia de leider in de Elite 1-tussenstand, red.) op dit circuit presteert.”

Net zoals in Valencia zal Stienes Longin de #11 PK Carsport Chevrolet delen met vader Bert. “Uiteraard zal ik proberen om in Elite 2 goed te presteren”, aldus Longin sr. “Twee degelijke resultaten zitten er in, maar toch zal dat ondergeschikt zijn aan het vinden van een juiste afstelling voor de wagen. De bedoeling is om Stienes optimaal aan de start van zijn races te krijgen, ook via mijn rol als coach binnen het team.”

Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca - PK Carsport
In de rol van rijderscoach zal Longin zich ook ontfermen over de jonge talenten op de #24 PK Carsport Chevrolet. Nicolo Rocca (in Valencia twee keer vijfde) hoopt voor zijn thuispubliek naar een podiumplaats te kunnen rijden, terwijl de 20-jarige André Castro in Elite 2 zijn veelbelovende seizoensstart wil bevestigen.

Alle races zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van de NASCAR Whelen Euro Series.

Stienes Longin Press
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons