van der Horst

Franciacorta: Alon Day wint - Marc Goossens en Jacques Villeneuve op podium

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Regerend NASCAR-kampioen Alon Day heeft de eerste Elite 1 wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series in Franciacorta op zijn naam geschreven. De poleman hield het hoofd koel bij drie starts en ging bij het vallen van het zwart-wit geblokt uiteindelijk Marc Goossens en Jacques Villeneuve vooraf. Voor de Canadese ex-F1-kampioen was dit meteen ook het eerste podium in het Europees Kampioenschap NASCAR. Stienes Longin eindigde achtste, maar erger verging het puntenleider Ander Vilariño. De Spanjaard die de beide races in het openingsweekend won, gaf op in de pits op enkele ronden van het einde, nadat hij in de openingsfase betrokken geraakte bij een aanrijding.
Goossens in het spoor van Day
Goossens in het spoor van Day
Nicolo Rocca, teamgenoot van Stienes Longin bij PK Carsport, eindigde in zijn #24 Chevrolet Camaro op P6, terwijl Alex Sedgwick - de Braxx Racing-rijder met onze landgenoot Jan Wouters als spotter - de top 10 rondde. Om 17u vandaag staat de eerste wedstrijd van de Elite 2-rijders op het programma, terwijl de heren piloten uit Elite 1 morgen hun tweede manche afwerken net na de klok van 14u. 

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American NASCAR Weekend.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons