van der Horst

Franciacorta: Alon Day wint na late crash Marc Goossens en Loris Hezemans

Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day heeft na de eerste pole, ook de eerste zege gepakt in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1-race te Franciacorta. De Israëliër domineerde de ganse wedstrijd, ondanks drie neutralisaties. Hij pakt zijn derde zege op rij dit seizoen nadat de wedstrijd finishte onder safety car. Marc Goossens streed in zijn BRAXX Racing Chevrolet SS voor alles wat hij waard was en knokte zich voor het eerst dit jaar richting het podium, maar bij de laatste herstart liep het mis in een duel met Loris Hezemans. De Belg en de Nederlander raakten elkaar, spinden en mochten zo een kruis maken over wat voor beide het eerste podium van het seizoen geweest zou zijn. Gianmarco Ercoli en Lucas Lasserre bedankten en pakten de overige podiumplaatsen. Anthony Kumpen was beste Belg op P4, terwijl Stienes Longin als zevende afsloot en Jerry De Weerdt als 16e werd afgevlagd.
  • Shopa
Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Er stond vandaag geen maat op Alon Day, na de pole ook telkens de beste bij de herstarts en uiteindelijk trotste winnaar. Het zag er lange tijd goed uit voor Marc Goossens en Loris Hezemans, maar een crash gooide zoals gemeld roet in het eten. Het incident heeft potentieel zware gevolgen voor het kampioenschap en krijgt mogelijk nog een staartje bij de officials. Beide heren missen zo ook de kans om de teleurstelling van Valencia achter zich te laten en Hezemans laat bovendien zijn eerste zege in de Junior-klasse schieten...

Morgen om 14.30u staat de tweede Elite 1-race gepland met opnieuw Alon Day op pole en Marc Goossens naast hem en Stienes Longin de rij erachter, terwijl de Elite 2-rijders vandaag hun eerste wedstrijd afwerken om 17.00u.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons